Wie zijn wij

Het loket is een samenwerking tussen zeven partijen

Zeven betrouwbare partners werken samen

Grote maatschappelijke uitdagingen vragen om samenwerking: van ondernemers, van gemeenten, eigenlijk van iedereen die er een rol en een belang in heeft. Bij de energietransitie geldt dat voor ons allemaal! De partners die het loket vormen, zijn ervan overtuigd dat intensieve samenwerking onmisbaar is voor de verandervraagstukken die we met zijn allen hebben. Dat willen we, dat moeten we, dat kunnen we.

Wat doen we hiervoor?
Serviceloket ZakelijkZuiniger helpt ondernemers met handige informatie, deskundig advies, bij het verwerven van subsidies en het vinden van lokale en regionale bedrijven die daarbij kunnen helpen.

Duurzaam energieloket ondernemers in de Bollenstreek

We zijn gestart met het duurzaam energieloket voor ondernemers in de Bollenstreek om alle ondernemers te helpen met de verduurzaming van je bedrijfspand, winkelpand, kantoor of historische bollenschuur. Je kunt er terecht voor assistentie die je meer inzicht geeft in de mogelijkheden voor jouw pand, voor advies over subsidies en over begeleiding door professionals tot selectie en onafhankelijk advies van uitvoerende partijen.

Wat doen we hiervoor?
We werken samen met het Duurzaam Bouwloket en via hen met www.DEB.nl, een initiatief van MKB Nederland.

De energietransitie is een vraag van kosten en baten

  • De energieprijzen blijven structureel hoog. Lastig voor wie daar mee te maken krijgt. Meer inzicht, grip en minder energiegebruik helpen om daar mee om te gaan.
  • Wet- en regelgeving ontwikkelen zich snel. De eisen die gesteld worden aan de energiehuishouding bij bedrijven worden hoger. Of het nu gaat om kantoren en het verplichte Label C, over de informatieplicht of de verplichte uitvoering van maatregelen, ondernemers zullen daar rekening mee willen houden.
  • In veel gevallen is investeren in energiemaatregelen ook ‘gewoon’ rendabel. De baten zijn uiteindelijk hoger dan de kosten. Helemaal voor wie gebruikt maakt van de verschillende subsidies en financiële mogelijkheden die er zijn om de energietransitie aantrekkelijk te maken.

Wat doen we hiervoor?
We informeren over waar u rekening mee moet houden, waar voor u kansen kunnen liggen en met wie u dit kunt regelen. Dat doen we via deze website, via onze uitvoeringspartners, via social media en zeker ook via bijeenkomsten, waar u ook vragen kunt stellen en met elkaar kunt praten over wat er allemaal kan.

Hoe verder?