Veel gestelde vragen

FAQ’s

 • Wat is het energieloket ZakelijkZuiniger?

  Het energieloket ZakelijkZuiniger is een informatiepunt dat speciaal is opgezet om bedrijven en ondernemers te ondersteunen bij energiebesparing, duurzaamheid en het verduurzamen van hun bedrijfsactiviteiten. Het loket is een samenwerking van zeven partijen: Gemeente Hillegom, Gemeente Lisse, Gemeente Teylingen, Gemeente Noordwijk, Bedrijfsleven Bollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek. Voor de uitvoering werkt ZakelijkZuiniger samen met Duurzaam Bouwloket.

 • Wat is Duurzaam Bouwloket?

  Duurzaam Bouwloket is onze eerstelijns service. Wij werken met hen samen voor technische en inhoudelijke vragen. Mocht u zo'n vraag hebben, dan verwijzen wij u door naar hen. Zij beschikken over alle vakinhoudelijke kennis op het gebied van verduurzaming van uw bedrijfspand en zijn de adviseurs van het loket. Zij zijn te bereiken via 085-0231315 en ondernemer@duurzaambouwloket.nl.

 • Wat voor soort diensten biedt het energieloket aan?

  Het energieloket biedt een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Informatie en advies over energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking (via Duurzaam Bouwloket); 
  • Hulp bij het identificeren van subsidiemogelijkheden en financiële ondersteuning voor energiebesparende investeringen (via Duurzaam Bouwloket);
  • Begeleiding bij het opstellen van een energiebesparingsplan en het implementeren van duurzame oplossingen;
  • Workshops, trainingen en evenementen gericht op energiebewustzijn en duurzaamheid;
  • Toegang tot netwerken en samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.
 • Wie kan gebruikmaken van het energieloket?

  Het energieloket is bedoeld voor het hele bedrijfsleven in de Duin- en Bollenstreek. Of u nu een klein bedrijf of een groot complex heeft, u kunt gebruikmaken van de diensten van ZakelijkZuiniger.

 • Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het energieloket?

  Nee, het gebruik van het energieloket is over het algemeen kosteloos. Het energieloket is er om bedrijven te ondersteunen en te helpen bij hun verduurzaming. Er kunnen echter kosten verbonden zijn aan specifieke diensten, zoals bijvoorbeeld een energie-audit of technisch advies. Deze kosten worden echter duidelijk gecommuniceerd voordat de dienst wordt verleend.

 • Hoe kan ik contact opnemen met ZakelijkZuiniger?

  U kunt contact opnemen met ZakelijkZuiniger door per e-mail contact op te nemen, via info@zakelijkzuiniger.nl. Voor technisch advies of advies over subsidies verwijzen wij u door naar Duurzaam Bouwloket. Zij zijn te bereiken via 085-0231315 en ondernemer@duurzaambouwloket.nl.

 • Kan ZakelijkZuiniger mij helpen bij het aanvragen van subsidies?

  Ja, het energieloket kan u ondersteunen bij het identificeren en aanvragen van subsidies en financiële regelingen voor energiebesparende investeringen. Wij werken hiervoor samen met Duurzaam Bouwloket. Zij kunnen u adviseren over welke subsidies relevant zijn voor uw specifieke situatie en u begeleiden bij het indienen van de aanvraag. U kunt contact opnemen via onderstaande links.

  ondernemer.duurzaambouwloket.nl/gemeenten/hillegom/subsidies
  ondernemer.duurzaambouwloket.nl/gemeenten/lisse/subsidies
  ondernemer.duurzaambouwloket.nl/gemeenten/teylingen/subsidies
  ondernemer.duurzaambouwloket.nl/gemeenten/noordwijk/subsidies

 • Kan het energieloket mij helpen bij het vinden van leveranciers van duurzame technologieën?

  Ja, het energieloket heeft vaak een uitgebreid netwerk van regionale leveranciers en installateurs van duurzame technologieën. Ze kunnen u helpen bij het vinden van betrouwbare en kwalitatieve leveranciers die geschikt zijn voor uw specifieke behoeften. ‘Koop lokaal’ staat hierin centraal. Wij sporen ondernemers aan om een lokale vakspecialist in te zetten. 

  U kunt alle lokale vakspecialisten vinden via https://www.zakelijkzuiniger.nl/lokale-vakspecialisten.

 • Hoelang duurt het voordat ik resultaten kan zien van mijn energiebesparende maatregelen?

  De tijd die nodig is om resultaten te zien, kan variëren afhankelijk van de genomen maatregelen en de omvang van uw bedrijf. Sommige energiebesparende maatregelen kunnen direct resultaat opleveren, terwijl andere een langere terugverdientijd hebben. Het energieloket kan u adviseren over de te verwachten termijnen op basis van uw specifieke situatie.

 • Kan ik ook als particulier gebruikmaken van het energieloket?

  Het energieloket is gericht op bedrijven en ondernemers. Er zijn echter vaak vergelijkbare initiatieven en informatiepunten beschikbaar voor particulieren. Duurzaam Bouwloket is het particuliere loket voor de HLT gemeenten en Noordwijk. U kunt gebruik maken van hun diensten via onderstaande links:

  https://www.duurzaambouwloket.nl/hillegom
  https://www.duurzaambouwloket.nl/lisse
  https://www.duurzaambouwloket.nl/teylingen
  https://www.duurzaambouwloket.nl/noordwijk

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem contact op