Tommy van den Berg

In 2021 openden wij onze eerste fysieke winkel, onze (dag)horecazaak. Daarvoor deden we alleen koffie op locatie. Toen ik de keuze had gemaakt om een winkel te beginnen, wist ik één ding heel zeker: in een energiezuinig pand! Een energiezuinige wereld begint tenslotte bij je jezelf. Als horecaondernemer ben je alleen niet altijd energiezuinig bezig, vanwege allerlei apparatuur die 24/7 aan het draaien is, maar daar kun je als horecazaak niet omheen. 

En het is ook niet duurzaam om apparaten steeds aan en uit te zetten. Het fijne is dat we echt in heel nieuw pand zitten, dat helemaal gasvrij is. Verder hebben we overal ledverlichting en is het hele pand goed geïsoleerd, ik heb zelfs nog nooit de kachel aan gehad! Dit is onze manier om zo energiezuinig mogelijk te ondernemen. Zo kan volgens mij iedereen wel iets vinden om te verbeteren, met oog op de lange termijn, voor de volgende generaties.

“Ik heb hier nog nooit de kachel aangehad”

Getroffen maatregelen

  • Ledverlichting
  • Materiaal hergebruiken
  • Isolatie
  • Zonnepanelen

Heeft dit jouw interesse gewekt?

 

Begin met het stappenplan